Avantajele si dezavantajele unui freelancer

Adeseori auzim la televizor si nu numai ca internetul este cel care a inceput sa stea la baza oricarei meserii, ca el este cel care aduce lucruri noi, dar ca le transforma radical si pe cele vechi. Le schimba in ceea ce priveste modul lor de desfaurare, locatia, modalitatea de a primi sarcini, dar mai ales modul de a intercationa cu „seful”. De fapt, el a dat noi valenta joburilor, le-a slefuit in asa masura incat oricine isi poate fi propriul sef, prestand o anumita activitate din propriul domiciliu.

De fapt, asta implica a fi freelancer. Este negresit o activitate care poate aduce multiple avantaje. Trebuie sa va ganditi ca optand pentru aceasta varianta, de a lucra de acasa, veti scapa de respiratia rece din ceafa a sefului, de colegii cu care nu aveati poate o relatie prea buna si mai ales de minutele in sir pierdute pe drum. Tot ea este cea care va ajuta sa scapati de cheltuielile suplimentare pe care le implica deplasarea pana la serviciu.

In aceeasi masura, ramanand acasa, va puteti ocupa si de alte activitati casnice si chiar de copil, in cazul in care sunteti mamica, iar timpul va permite sa faceti ceva in plus pentru a scapa de rutina si pentru castiga extra. Altfel spus, va puteti organiza singur timpul, fara mai fi nevoiti sa depindeti de unul fix.

Este de la sine inteles ca este o solutie optima si inovatoare pentru cei care isi doresc sa suplineasca venitul jobului full time sau chiar si pentru persoanele care vor incet, incet sa isi mute biroul in propria casa sau sa il faca unul mobil. Ca de exemplu, aceasta activitate de freelancer permite sa imbinati utilul cu placutul. Puteti sa va aflti prea bine in vacanta, dar in acelasi timp sa rezolvati si sarcinile primite de la colaborator. In acest fel, nu veti iesi absolut deloc in pierdere.

Castiguri freelancer

Bineinteles, nu mai vorbim de castigurile pe care le poate aduce aceasta activitate autonoma. De exemplu, daca optati sa colaborati cu clienti romani pe diverse proiecte, atunci puteti ajunge lunar la sume de 1000-1500 lei. Insa, daca va creati un cont pe site-urile de freelancer si daca aveti putina rabdare si o experienta care sa va faca remarcat, veniturile pot ajunge chiar si la 1500 de dolari per proiect. Sunt cautati cu precadere web designerii, expertii SEO, traducatorii si redactorii de articole pentru site-uri.

Insa, e clar ca si in cazul freelancer-ului pot exista dezavantaje. Nu va asteptati ca totul sa fie lapte si miere. Pornind, ca drept exemplu de la faptul ca puteti intalni si clienti neseriosi care sa nu fac plata la timp pana la rutina pe care o implica aceasta activitate, dezavantajele pot curge. De fapt, aceasta ‘’munca’’ poate fi realizata de cei carora nu le pasa de un contract, de cei nu sunt interesati daca au sau nu asigurari platite catre stat.

Pe de alta parte, trebuie sa luati in calcul ca a sta in permanenta in casa, va veti rupe garantat de realitate si veti simti o lipsa acuta de socializare. Dar, daca puneti in balanta avantajele si dezavantajele, veti observa ca cele dintai cantaresc mult mai mult.