Cum devii designer web?

Auzi din ce in ce mai des de web design si de faptul ca un designer web castiga o suma frumusica de bani, fara sa fie nevoit sa mearga la munca, cu un program fix si fara sa munceasca extrem de mult? Cu siguranta iti doresti si tu o astfel de activitate, insa nu stii de unde sa incepi. Un designer web are nevoie de foarte multe cunostinte iar inceputurile sunt intotdeauna deosebit de grele, in asa fel incat, chiar daca multi doresc asta, putini reusesc sa o si faca. Tu nu faci parte insa din categoria celor multi si esti o persoana ambitioasa, asadar, daca vrei sa devii designer web, iata ce trebuie sa faci:

Trebuie sa fii pasionat atat de partea tehnica si de programare, cat si de partea artistica, de creativitate. Un designer web trebuie sa faca site-uri. In general, necesitatile unui site sunt extrem de complexe: trebuie sa arate foarte, trebuie sa fie functional si trebuie sa atraga atentia. Daca spiritul artistic nu se poate invata, programarea se poate invata, fara doar si poate. Ce rost are sa o faci insa, daca nu esti pasionat de ea?

Trebuie sa inveti. Pentru a fi un designer web bun trebuie sa inveti foarte mult. Daca in alte domenii poti face totul bazandu-te pe pasiune si talent, in acest domeniu este strict necesar studiul. Poti sa faci o facultate de informatica, pentru a avea un start puternic in ceea ce priveste web designe-ul sau poti sa fii autodidact. Din fericire, gasesti extrem de multe infomatii in mediul online, care te ajuta sa devii in designer web bun. Evident, acest lucru se poate intampla doar daca esti deosebit de ambitios.

Web designer

Trebuie sa gandesti practic si analitic. Un web designer trebuie sa aiba o gandire cat mai practica, pentru a putea sa puna la punct un site cat mai functional si cat mai apreciat;
Trebuie sa asimilezi foarte bine informatiile. Meseria de web designer este destul de dificila si necesita asimilarea multor informtatii intr-un timp foarte scurt. Din acest motiv, inainte de a incerca sa faci acest lucru, este bine sa te informezi despre cat de mult va trebui sa inveti.

Daca vrei sa ajungi web designer, ai doua mari posibilitati de a face si bani din asta. Poti sa lucrezi ca freelancer si sa colaborezi cu diverse firme,pentru a le crea site-uri, sau poti sa te angajezi la o firma. In ambele cazuri, vei avea nevoie de un portofoliu, asadar, este necesar sa incerci sa iti faci un site propriu si pentru inceput sa lucrezi foarte ieftin sau chiar gratuit, pentru prieteni.

Daca iti alegi sa fii freelancer, este o alegere excelenta, insa pentru aceasta parte trebuie sa ai si cunostinte de vanzari si sa poti sa iti administrezi propria afacere.

Pe langa programare, este ideal sa stii si programe precum Photoshop, Dreamweaver sau orice altceva crezi ca te poate ajuta in realizarea unui site de cea mai buna calitate.

Indeplinind toate cerintele de mai sus, sansele tale de a ajunge un designer web cu adevarat bun sunt mari si oportunitatile sunt nenumarate.