Motive pentru care jobul de expert Adwords este un job de viitor

In cazul in care esti in cautarea unui job freelancer iar partea de optimizare SEO te incanta, ai putea sa iti opresti atentia asupra activitatii de expert Adwords. Pentru cei care nu stiu, Google Adwords este programul publicitar al celor de la Google si reprezinta poatea cea mai dezvoltata retea de publicitate din lume, atragand an de an miliarde de euro.

Ceea ce este foarte interesant la Google Adwords, este faptul ca firmele care isi fac reclama platesc doar in momentul in care o persoana interesata da click pe reclama propusa, lucru deosebit de atragator pentru majoritatea celor care au afaceri.

Meseria de expert Adwords presupune optimizarea cat mai buna a reclamelor din cadrul programului Google, in asa fel incat rezultatele sa fie cat mai eficiente.

Motivele pentru care meseria de expert Adwords este una care merita toata atentia si poate fi de viitor, sunt cat se poate de evidente.
In primul rand, nu vei duce niciodata lipsa de clienti. De la aparitia programului Google, milioane de firme mici, mijlocii si foarte mari au optat pentru aceasta modalitate de a-si face reclama si au reusit sa aiba un succes deosebit de mare.

Un alt mare avantaj este faptul ca, spre deosebire de oricare alt job freelancer, cel de expert adwords poate sa fie unul acreditat de Google. Uriasa companie ofera cursuri Adwords si ofera numeroase certificari, care iti pot da un avant serios in aceasta piata si un punct forte in CV, in momentul in care iti cauti clienti.

Partea financiara este si ea foarte importanta, firmele fiind dispuse sa investeasca destul de multi bani pentru a-si atrage clienti si pentru a genera vanzari.

Ce cunostinte trebuie sa ai pentru a fi expert adwords?

Expert campanii Adwords

Trebuie sa cunosti foarte bine cum sa faci o analiza a cuvintelor cheie, in asa fel incat sa poti crea campanii pentru cuvinte cheie cautate si care pot genera vanzari pentru persoanele cu care lucrezi. De asemenea, trebuie sa stii sa setezi o campanie Adwords si sa creezi variante de text atragatoare, care sa fie afisate pe post de reclama.

Un expert adwords trebuie sa fie deosebit de organizat si sa poata sa managerieze foarte bine fiecare buget pe care il are, oferind o monitorizare exacta a cheltuielilor si a rezultatelor aparute in urma unei campanii.

Cerintele pentru o astfel de activitate nu sunt foarte mari iar informatiile despre o astfel de meserie sunt gasite frecvent pe foarte multe site-uri, inclusiv in informatiile oferite de Google partenerilor. Pentru a ti le insusi insa, trebuie sa fii foarte organizat si sa fii cat se poate de ambitios. Ca in orice alta meserie care implica munca freelancer, cea de expert adwords iti ofera numeroase beneficii, printre care se numara posibilitatea de munca din confortul propriei case, posibilitatea de castig substantial si libertatea de a-ti organiza propriul timp. Din aceste motive, activitatea de expert adwords poate fi una dintre cele mai interesante si cautate activitati din lume.