Metodele de monetizare ale unui blogger

Daca esti in cautarea unei noi surse de venit, insa ai deja un job sau pur si simplu nu te incanta ideea unui job clasic, poti sa iei in considerare un blog. Internetul a facut loc unor activitati foarte interesante, din care se pot face destul de multi bani si care merita toate atentia. Printre acestea, se numara activitatea de blogger, care este una dintre cele mai placute activitati si iti ofera libertatea de a face ce vrei, cand vrei, posibilitatea de a-ti spune gandurile si parerile si evident, posibilitatea de a castiga un ban in plus.

Ce inseamna sa fii blogger?

Teoretic, este o activitate cat se poate de simpla. Un blogger scrie despre ceva, in mediul online. Despre ce? Aici vine partea dificila. Este adevarat, poti sa scrii despre orice si tot blogger te numesti, insa pentru a fi un blogger de succes trebuie sa scrii despre ceva care sa starneasca interesul si care sa aduca vizitatori pe site.Doar in momentul in care ai atras oameni la tine pe site, ti-ai asigurat un venit constant si poti sa zici ca faci acest lucru intr-un mod profesionist.

Cum se poate monetiza un blog?

Metodele de monetizare s-au diversificat foarte mult, odata cu dezvoltarea domeniului care implica aceasta activitate. In momentul in care te-ai hotarat sa incepi sa iti monetizezi munca, ai de ales intre urmatoarele posibilitati:

  • Adsense. Este solutia furnizata de Google pentru monetizare. Tot ceea ce faci este sa ii „ inchiriezi „ un spatiu motorului de cautare, in care acesta va afisa reclama. De fiecare data cand reclama prezinta interes si primeste clickuri, castigi un anumit numar de centi;
  • Afiliere. Este o alta metoda forte apreciata de bloggerii din intreaga lume. Afilierea reprezinta vanzarea de produs, contra unui comision. Daca ai cititori ce au incredere in tine, le poti recomanda diverse produse si de fiecare data cand unul dintre produse este cumparat, iti revine un procent;
  • Vanzarea de advertoriale. Este cea mai directa metoda prin care poti face bani din blog, deoarece iti poti decide propriul pret si poti sa controlezi foarte bine tot ceea ce se intampla cu timpul si cu banii tai . Aceasta activitate presupune sa scrii articole despre produse sau servicii, contra unei sume de bani. Vei gasi foarte multe firme dispuse sa iti ofere banuti seriosi pentru acest lucru;
  • Vanzarea de spatiu pe site. Daca detii un site cu foarte multe vizite, poti sa renunti la bucatele de spatiu de pe site si sa le vinzi. Bannerele pot fi destul de inestetice, insa pot aduce sume frumusele in timp.

Blogger modalitati de monetizare

Cand te hotarasti sa iti faci un blog insa, nu trebuie sa pleci de la inceput cu ideea de monetizare. Parcursul cel mai natural si eficient este sa iti gasesti nisa care poate starni interesul, sa iti gasesti cititori fideli si abia apoi sa ii valorifici.

Detinerea unui blog poate sa fie o activitate deosebit de interesanta si frumoasa si iti poate oferi foarte multe beneficii. In general, ai nevoie de pasiune pentru lucrul de care scrii, de un mod de scriere cat mai corect si evident, de munca.