Cum sa lucrezi de acasa ca meditator

Necesitatea de profesori meditatori este in crestere, deoarece elevii si studentii se confrunta cu un curriculum academic din ce in ce mai exigent. Daca ai cunostinte in unul sau mai multe discipline academice, poti profita de aceasta necesitate si poti deveni tu insuti un meditator. Profesia de meditator la domiciliu este una extrem de satisfacatoare, datorita faptului ca ai prilejul de a ajuta unul sau mai multi elevi sa reuseasca la scoala, economisind in acelasi timp bani, intr-un program destul de flexibil.

Care sunt cerintele pentru a deveni un meditator?

Spre deosebire de predatul in cadrul unei institutii de invatamant, nu ai nevoie de o diploma pentru a putea deveni meditator independent, insa aceasta poate ajuta la cresterea credibilitatii si aptitudinilor tale. Multi meditatori particulari au fost sau sunt in prezent profesori la scoala, astfel ca ei au mai multe sanse de a avea clienti (elevi) pe care sa-i pregateasca la domiciliu, datorita faptului ca au niste diplome serioase si mai multi ani de experienta in predatul unei materii. Daca nu esti insa profesor la vreo institutie de invatamant, poti sa urmezi niste cursuri de certificare pentru a-ti imbunatati acreditarile.

Competentele academice nu sunt singurul lucru de care ai nevoie pentru a deveni meditator. Vei lucra cu copii care probabil nu pot invata prea usor obiectul pe care il predai, avand senzatia ca acesta este un material destul de dificil. Asadar, va trebui sa iei in considerare modalitati usoare si agreabile de explicare a materiei respective, astfel incat fiecare elev sa poata sa inteleaga. Va trebui sa ai rabdare, intelegere si sa nu ai probleme in a explica ceva de mai multe ori, in moduri diferite. De asemenea, va trebui sa fii organizat si pregatit sa faci unele cercetari pentru a-ti planifica teme si in afara sesiunilor reale de indrumare.

Daca optezi sa lucrezi ca meditator pentru o companie sau scoala in loc de freelancer, cel mai probabil vei avea nevoie de o diploma de predare si de una care sa ateste faptul ca ai cunostinte serioase intr-o anumita materie.

Profesor meditator

Cum sa alegi materia pe care sa o predai?

Atunci cand vrei sa te decizi ce materie sa predai ca meditator, va trebui sa iei in considerare diplomele pe care le ai, notele pe care le-ai avut la fiecare materie, in ce domeniu ai cunostinte vaste si ce subiecte poti aborda intr-un mod confortabil.

De pilda, daca ai o diploma in chimie, ai putea fi meditator in subiecte legate de matematica si stiinta. Nu trebuie neaparat sa te limitezi la o singura materie, mai ales daca obiectul de baza se intersecteaza usor cu alte domenii similare. Totodata, in cazul in care a trecut ceva timp de cand ai terminat scoala si nu ai mai avut de-a face cu materia respectiva, cel mai bine ar fi sa recitesti de cateva ori cursurile de care ai nevoie pentru a preda informatiile necesare viitorilor elevi.

Nu trebuie sa te limitezi doar la materii scolare atunci cand vine vorba de meditatii. Daca ai talent si cunostinte in domeniu, poti sa oferi lectii de voce, instrumente muzicale, reparatii auto, sport, prelucrarea lemnului sau alte arte si meserii.