Corecteaza texte si castiga bani stand acasa

Informatia este din ce in ce mai utila si mai valoroasa, chiar daca aceasta se gaseste aproape nelimitat pe internet. Din acest motiv, cei care ofera informatii, sunt deosebit de apreciati. Din pacate insa, putini din acestia stiu sa si scrie corect din punct de vedere gramatical, ceea ce face loc unei noi meserii, cea de corector texte.

Daca esti foarte stapan pe cunostintele tale gramaticale si stii sa descoperi greselile din orice text, poti opta pentru un loc de munca freelancer care sa implice corectarea de texte. O astfel de activitate poate sa fie de mare ajutor pentru toate firmele care au site-uri, pentru toti blogerii si pentru toti cei care vor sa furnizeze intr-un fel sau altul informatie prin intermediul unui text si nu sunt convinsi ca exprimarea si structura textului sunt de cea mai buna calitate.

Ce trebuie sa stii pentru a fi corector texte?

In primul rand, trebuie sa stii gramatica. Este extrem de important sa reusesti sa identifici imediat greseli precum dezacorduri, pleonasme, repetitii de cuvinte sau cuvinte scrise gresit, pentru a putea sa oferi texte 100% corecte.

Un corector de texte trebuie sa cunoasca foarte bine si vocabularul limbii romane si sa aiba o exprimare cat mai coerenta, deoarece sunt situatii in care structura unei fraze trebuie sa fie modificata complet.

Poate fi de mare ajutor si capacitatea de a tehnoredacta rapid un text si cunostinte medii de operare a unui computer. In rest, ca la orice job, ambitia, forta de munca si calitatea serviciilor oferite pot sa isi spuna cuvantul.

Tehnicile de vanzari si cunostintele de marketing pot reprezenta si ele un avantaj major, in conditiile in care, daca vrei sa lucrezi pe post de freelancer, va trebui sa iti gasesti singur clientii.

Cum gasesti proiecte freelancer pentru corectare de texte?

Corector texte

Cea mai simpla modalitate pentru a face asta este sa gasesti greseli gramaticale pe diverse site-uri online si sa iti propui serviciile. Desi este o munca serioasa de cautare si de contactare a clientilor, poate sa fie o metoda extrem de eficienta.

De asemenea, este ideal sa iti creezi un site web unde sa iti prezinti serviciile si portofoliul si sa te inscrii pe toate site-urile de freelancer pe care le cunosti, incepand cu freelancer.com, elance.com sau fiverr.com.

Odata ce ai gasit cativa clienti, daca serviciile pe care le oferi sunt de cea mai buna calitate, comenzile vor curge de la sine.

Nu uita ca, de fiecare data cand inchei un contract si furnizezi servicii de corectare texte, sa ceri un feedback. Feedbackul pozitiv poate reprezenta un avantaj enorm, ori de cate ori iti doresti un proiect si un client nou.

Desi este o activitate relativ usoara, destul de putina lume se incumeta sa faca acest lucru, deoarece gramatica limbii romane este destul de greoaie si exista un procent foarte mare de romani carora le lipsesc cunostinte gramaticale. Acest lucru nu poate insa decat se te bucure, deoarece inseamna doar ca ai concurenta scazuta si un numar din ce in ce mai mare de clienti.