Cum sa devii blogger?

Auzi din ce in ce mai multa lume in jurul tau ca face bani din blogging si nu stii ce reprezinta asta. Cu siguranta iti doresti si tu sa stai acasa, sa scrii cateva articole pe zi si sa vezi cum contul tau este intotdeauna plin, insa de la a-ti dori pana la ajunge sa faci asta, este o cale lunga si este foarte mult de invatat.
In primul rand, trebuie sa stii ce inseamna meseria de blogger.

Practic, un blogger este o persoana cu idei de succes, care reuseste sa atraga atentia unui anumit numar de oameni si care reuseste sa isi impuna cu usurinta punctele de vedere. Partea frumoasa a meseriei de blogger este ca poti sa fii anonim si poti sa iti expui acel punct de vedere sub umbrela unui nickname.
Desi este mult mai greu sa ajungi un blogger de succes in 2014, decat era acum 5-6 ani, acest lucru nu este imposibil iar pentru oamenii cu adevarat ambitiosi, concurenta nu reprezinta un impediment, ci reprezinta puncte de reper si un foarte mare ajutor.

Pentru a reusi sa fii blogger, trebuie sa detii cateva informatii cheie despre lumea bloggingului si sa ai o serie de cunostinte solide.

Care sunt cunostintele pe care trebuie sa le ai?

In primul rand, trebuie sa stii sa scrii. Este un punct esential pentru orice blogger si este primul aspect care decide daca vei avea sau nu succes. Exprimarea trebuie sa fie una inteligibila si placut de parcurs iar modul in care scrii trebuie sa fie 100% corect din punct de vedere gramatical. Daca iti asiguri aceste aspecte, sansele de a deveni blogger de succes cresc considerabil.

Blogger de acasa

Al doilea punct pe care trebuie sa il ai in vedere este nisa pe care o vei aborda. Nu poti aborda generalitati, deoarece sansele unui insucces sunt foarte mari in acest sens. Trebuie sa gasesti un domeniu pe care il cunosti foarte bine si in care simti ca ai ceva de oferit si sa il dezbati ori de cate ori crezi ca este nevoie. Daca esti bun intr-un domeniu poti oferi informatii foarte interesante si poti atrage foarte multi pasionati ai acelui domeniu, lucru care iti va aduce succesul si automat partea financiara pe care o doresti.
Un al treilea punct, extrem de important, este cunoasterea unei platforme de blogging. Ai la dispozitie wordpress, Joomla sau blogger.com, platforme usor de intuit si de folosit. Tot ce trebuie sa faci este sa iti alegi una si sa ii inveti toate secretele.

Dupa ce te-ai asigurat ca stapanesti toate aceste aspecte, poti sa te pui pe treaba.

Cum faci bani, totusi?

Aici este marea problema a bloggerilor. Majoritatea acestora asteapta un castig financiar imediat, iar acest lucru este aproape imposibil. Parcursul firesc al lucrurilor este sa iti castigi cititori fideli, iar apoi sa ii valorifici. Ai la dispozitie foarte multe metode, incepand cu vanzarea anumitor produse din domeniu, prin afiliere si terminand cu Google adsense, platforma Google prin care extrem de multi oameni ai online-ului reusesc sa isi castige existenta.

Informeaza-te foarte bine despre fiecare metoda de monetizare pe care o ai la dispozitie si alege-o pe cea care ti se potriveste cel mai bine.