Despre content writeri si activitatea lor

Nu intalnesti in fiecare zi oameni care sa se laude cu o meserie precum content writer. De ce? Pentru ca momentan nu sunt chiar atat de multi si pentru ca aceasta meserie este una necunoscuta publicului larg. De fapt, meseria de content writer este aproape sinonima cu cea de scriitor, cu diferenta ca un content writer scrie articole petru mediul online, in timp ce un scriitor poate sa scrie in orice situatie. Rolul unui content writer este relativ simplu, insa implica destul de multa munca si determinare. Acesta trebuie sa scrie articole unice, din diverse domenii. Ceea ce este insa cu adevarat important la un astfel de job, este corectitudinea articolelor, parte unde foarte multi dau gres. Un content writer trebuie sa stie sa scrie corect, pentru a se putea bucura de succes printre cei isi doresc astfel de servicii.

De ce sa incerci un job de content writer?

Daca esti in cautarea unui loc de munca, atunci jobul de content writer iti poate face cu ochiul si te poate convinge sa il incerci. Cel mai mare beneficiu pe care il ofera este libertatea. Nu esti dependent de un program, nu trebuie sa raspunzi in fata unui sef si ai posibilitatea sa iti organizezi singur timpul, in asa fel incat sa fie cat mai profitabil. Libertatea nu se rezuma insa doar la timp. De foarte multe ori ai libertatea de a-ti exprima gandurile si te poti bucura de propriile decizii.

Un alt motiv major pentru care ar trebui sa incerci un job de content writer este faptul ca inveti extrem de multe informatii utile. Fiind content writer trebuie sa te informezi din mai multe domenii, lucru care te face sa citesti. In felul acesta iti dezvolti vocabularul, inveti sa scrii cat mai bine in limba pe care o folosesti si obtii o cultura generala de invidiat.

Nici partea financiara nu este de neglijat atunci cand optezi pentru un astfel de job. Chiar daca nu ai un loc de munca asigurat, daca oferi texte de calitate, cu siguranta se vor gasi numerosi clienti care sa iti caute serviciile. Poti sa iti pui propriile preturi si sa iti calculezi extrem de bine fiecare banut care iti intra in buzunar.

Content writer

Ce trebuie sa stii atunci cand esti content writer?

Evident, aceasta meserie nu este una care sa fie invata intr-o zi. Cel mai important lucru pe care trebuie sa il cunosti este, fara doar si poate, gramatica limbii in care scrii. Odata ce te asiguri ca scrii corect, ai un mare avantaj in fata altora. Este foarte importanta si puterea de asimilare si de redactare a informatiilor, precum si structura corecta a unui text.

Cunostintele de SEO ( Search engining optimization) nu sunt nici ele de neglijat. Un content writer bun trebuie sa cunoasca cel putin regulile de baza ale acestui domeniu, in asa fel incat sa poata scrie texte bazandu-se pe anumite cuvinte cheie si sa se incadreze in toti parametrii impusi de Google si de cele mai multe motoare de cautare.

Jobul de content writer este asadar un job captivant, deosebit de interesant, care iti ofera foarte multe beneficii si te ajuta sa iti privesti viata cu proprii ochi, fara sa fii nevoit sa o lasi pe mana altora.