Specialistul SEO, persoana care da tonul in online

Daca iti doresti un job freelancer, care sa iti permita sa lucrezi de acasa si sa produci destul de multi bani, in asa fel incat sa poti trai fara grija zilei de maine, activitatea de specialist SEO s-ar putea sa iti atraga atentia. Desi acum ceva vreme, aceasta activitate nu spunea mare lucru, astazi un specialist SEO a devenit din ce in ce mai important in lumea online. Daca tinem cont ca lumea online o acapareaza usor pe cea fizica, un astfel de specialist reuseste sa fie una dintre cele mai cautate persoane, din punct de vedere profesional.

De ce exista nevoia unui specialist SEO?

De-a lungul celor peste 20 de ani de cand internetul a inceput sa creasca extrem de mult, au aparut milioane de site-uri. Daca la inceput existau doar cateva site-uri iar utilizatorii le cunosteau si le accesau direct, aparitia unui numar din ce in ce mai mare de site-uri a dus la aparitia unor motoare de cautare precum Google si Yahoo. Astfel, in momentul in care un utilizator cauta un anumit cuvant, motorul de cautare afiseaza toate site-urile care contin respectivul cuvant.

Specialistul SEO intervine in momentul in care concurenta este foarte mare si ceea ce face el este sa ajute un anumit site sa urce cat mai sus in cautarile motoarelor de cautare pentru un anumit cuvant cheie.

Cum poti deveni specialist SEO?

Specialist SEO

In Romania nu exista inca o meserie aprobata de ministerul muncii, denumita Specialist SEO. Cu toate astea, devii specialist in urma unei experiente bogate in acest sens si dupa ce reusesti sa iti insusesti majoritatea cunostintelor despre acest domeniu. Vei gasi in mediul online extrem de multe informatii, atat in limba romana cat si in limba engleza si te vei bucura de ajutorul multor oameni care au o experienta mai mare in acest sens.

Pentru a reusi sa devii intr-adevar specialist si sa iti poti crea un portofoliu cu clienti multumiti, trebuie sa iti iei un timp pe care sa ti-l dedici strict studiului. Este bine sa iti structurezi cat mai bine informatiile si sa intelegi cat mai multe lucruri care tin de acest lucru. SEO nu este o stiinta exacta, ci este un domeniu care se afla in continua miscare, exact ca si bursa de valori. Din acest motiv, este bine sa ai inspiratie iar aceasta inspiratie ti-o poti forma doar in urma unor cunostinte solide.

De asemenea, pentru a putea deveni specialist SEO, ai nevoie de rezultate. Fie ca incerci cu site-uri proprii sau cu site-urile altora, trebuie sa fii in stare sa le urci pe prima pagina in cautarile Google, pentru anumite cuvinte cheie. Teoretic, nu este foarte greu, deoarece toate informatiile sunt acolo. Practic insa, o activitate de specialist SEO poate sa insemne o adevarata provocare si te poate supune unor teste deosebit de interesante.

Pentru garantia unui succes in acest domeniu, este bine sa te inscrii in cat mai multe comunitati care se ocupa de SEO si sa participi la cat mai multe intalniri intre oameni din domeniu. Cu timpul vei deveni unul dintre ei si te vei putea bucura de succes.