Cum sa castigi bani scriind articole de acasa?

Esti student si vrei sa castigi mai multi bani de buzunar si in plus o experienta care sa fie relevanta imediat dupa inchierea cursurilor facultatii ? Sau esti o persoana care nu vrea sa paraseasca confortul casei sale, dar care in acelasi timp sa contribuie serios la bugetul familiei ? Nimic mai bun, mai ales acum, in aceasta epoca a internetului cand pana si joburile s-au revolutionat. Diversificandu-se atat de mult, mai ales in ultima perioada, joburile la domiciliu au inceput sa acapareze din ce in ce mai mult, sa atraga destul de multe persoane care vor sa-si creeze o cariera chiar daca nu se afla la biroul unei firme.

Cel mai bun exemplu de job care poate fi facut de acasa este scrisul, redactarea de articole pentru diverse site-uri si bloguri care au in permanenta nevoie sa-si actualizeze continutul. Astfel, cei care au talent scriitoricesc si care sunt inzestrati cu suficienta creativitate si, de ce nu, mai poseda si un pic de intuitie, pot face din aceasta oportunitate jobul ideal si ravnit de mult timp. Probabil, te intrebi cum gasesti astfel de joburi ? Raspunsul e simplu. Asa cum au aparut aceste joburi, asa au aparut si site-urile menite sa fie in cautarea lor. Cele mai bune exemple sunt site-urile ca iwriter.com, oDesk.com, elance.com sau freelancer.com. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti creezi un cont si sa astepti propuneri de articole pe diverse teme. Este adevarat ca in cazul acestora, indeletnicirea si priceperea scriitoriceasca nu sunt litera de lege, dar cunoasterea limbilor straine, da, deoarece propunerile de subiecte pentru articole vor fi sigur pentru bloguri si portaluri care sunt in engleza, franceza sau alte limbi destul de cunoscute. In cazul lor, se poate prea bine sa scrii un articol ale carui surse de inspiratie sa le gasesti tot pe net, cum ar fi wikipedia sau alte surse bune de informare.

Insa, daca vorbim de redactarea de articole ale caror subiecte vin direct de la un colaborator sau un client, atunci originalitatea este cea care face diferenta. Asadar, pentru a-ti multiplica profitul, este indicat sa creezi un continut care sa capteze cititorul, sa fie la subiect si care sa aiba fraze concise si clare.

Pix si hartie pentru scris acasa

De cele mai multe ori, cei care comanda astfel de articole sunt administratori de site-uri care vor ca portalul lor sa se afle in pozitii cat mai bune in Google si de aceea contentul trebuie sa fie cat mai bun cu putinta. Pentru astfel de propuneri trebuie sa te documentezi temeinic si sa nu incerci sa scrii din povestirile altora. De asemenea, aptitudinile lingvistice, buna stapanire a gramaticii limbii respective in care scrii sunt lucrurile care te vor face sa fi apreciat si care te vor ajuta sa iti gasesti mai multe persoane dornice sa colaboreze cu tine. Sunt destule bloguri si site-uri care sunt in permanenta cautare de scriitori buni.

De aceea, tot ceea ce trebuie sa faci este sa creezi articole suficient de lungi, in jur de 1000 de cuvinte, pentru ca riscul este destul de mare ca cele scurte sa fie vazute de Google drept neinteresante si neimportante, iar in cazul asta site-ul pentru care scrii sa nu fie foarte cautat de utilizatori. Pe de alta parte, daca stai bine la capitolul cultura generala sau daca esti suficient de instruit si citit, nu vei intampina nicio problema in a redacta pe diverse teme. Este de la sine inteles ca scrisul pentru diverse site-uri implica o abordare a lumii, a obiceiurilor si ocupatiilor lor. Poti primi propuneri de articole pe subiecte variate precum turismul, descrierea unui produs, articole despre o persoana, recenzii de carte.

Asadar, atunci cand te apuci de redactat, asigura-te ca beneficizi de toate materialele necesare si de linistea cuvenita unui bun scriitor. Axeaza-te fix pe subiectul propus, fa-ti un plan de bataie si urmareste-l cu strictete, incearcand in acelasi timp sa fii cat mai coerent in scris. Cu siguranta, calitatea articolului va fi net superioara si va capta cititorul, iar colaboratorul va reusi sa urce in topul Google cu site-ul sau. De asemnea, ceea ce trebuie sa mai stii este ca articolul redactat de tine trebuie sa fie util cititorului, sa-l informeze in legatura cu ceea ce cauta pe Google.

Castiga bani ca redactor freelance

Practic, se pot castiga suficienti bani din redactarea de articole de acasa. Castigurile variaza de la cateva sute de dolari pana la cateva zeci de mii pe luna, in functie de numarul de articole scrise. Insa, pe de alta parte, articolele trebuie suficient de lungi pentru a castiga substantial. Spun asta pentru ca sunt multi cei care platesc la numarul de cuvinte si nu la articol. De exemplu, pe iwriter.com, se plateste 2-3 $ per articol. Insa, daca contentul este suficient de bun, are o calitate superioara, atunci exista sansa de a primi si un mic bacsis.

Pentru inceput poti lucra doar cateva ore pe zi, iar in timp, datorita experientei acumulate si al numarului mai mare de persoane cu care vei colabora, sa-ti faci un program full time. Astfel, banii nu vor intarzia sa apara. Modalitatile si perioadele cand se va face plata trebuie sa fie si ele un lucru important de punctat atunci cand incepi colaborarea. Trebuie sa specifici in ce zile ale lunii vrei sa fii platit si cum. Poti opta sa iti primesti banii fie prin intermediul contului bancar, fie prin Paypal sau Moneybookers ca in cazul site-urilor de freelancer ca iwriter.com sau oDesk.com.

Asadar, daca esti inzestrat cu putin talent, creativitate si imaginatie, vei reusi negresit sa imbini armonios utilul cu placutul si mai ales cu statul acasa. Acum, pasiunea pentru scris iti va aduce si beneficii materiale.