Cum sa fii un meditator de succes pentru elevii din clasele primare

Sa fii meditator pentru elevi poate fi o activitate plina de satisfactii. Cu toate acestea, atunci cand lucrezi cu elevii din clasele primare, lucrurile stau putin diferit si trebuie sa iei mai multe lucruri in considerare, pentru a putea comunica mai bine cu copiii si pentru a-i putea face sa inteleaga cu usurinta materia pe care le-o predai. Cand indrumi elevi din clase elementare (primare), comunicarea este probabil cea mai importanta parte a sesiunilor.

Comunicarea in relatia meditator-elev

Exista trei elemente importante de comunicare atunci cand meditezi elevii din scoala primara:

Comunicarea cu studentul – Pentru a fi un meditator de succes, elevii trebuie sa simta ca au o relatie de incredere si confortabila cu tutorele lor. In scopul de a construi aceasta relatie, trebuie sa mentii o comunicare deschisa cu elevul. Studentii trebuie sa fie incurajati si sa nu le fie teama sa puna intrebari atunci cand nu inteleg anumite lucruri. De asemenea, este bine ca sesiunile de meditatie sa fie destul de deschise, in asa fel incat meditatorul sa ii imputerniceasca pe elevi, punandu-le mereu intrebari, pentru ca ei sa poata mereu sa vorbeasca. Poti deschide sedintele de mediatii, punandu-le intrebari despre scoala, prieteni si ceea ce fac ei in clasa. Acest lucru deschide o usa catre niste discutii mai profunde cu privire la problemele pe care le au ei vis-a-vis de materia predata.

Comunicarea cu parintii – O linie deschisa de comunicare cu parintii asigura faptul ca toata lumea este pe aceeasi lungime de unda si obiectivele fiecaruia sunt indeplinite. In loc sa schimbi doar amabilitati la inceputul si sfarsitul fiecarei sesiuni, asigura-te ca porti discutii mai lungi cu parintii elevilor pe care ii meditezi, astfel incat ei sa fie la curent cu modul de studiu al copiilor si sa stie la ce rezultate sa se astepte la scoala. La aceste discutii, poti, de asemenea, sa-i pui la curent pe parinti cu planul despre urmatoarele sesiuni de meditatii, precum si despre orice fel de problema ai putea avea in legatura cu elevul.

Meditator

Comunicarea cu profesorii – In cazul in care parintele si elevul aproba, poti contacta profesorul de la scoala al elevului pentru a-l instiinta ca esti meditatorul studentului sau. De asemenea, poti sa-i ceri anumite sfaturi despre tehnicile de invatare pe care le-a abordat cu elevul sau. Pastreaza deschisa aceasta linie de comunicare, astfel incat sa stii cand elevul tau are teste si ce anume ar trebui sa invete pentru a fi pregatit.

Fa sesiunile de meditatii mai distractive

Elevii din scoala primara sunt atenti putin timp si pot fi usor distrasi de la lectia pe care le-o predai ca meditator. In scopul de a mentine atentia pe parcursul sesiunii de meditatii, incearca sa faci sedintele interactive si distractive. Impreuna cu materialele utilizate in clasa, foloseste alte obiecte in timpul lectiilor, care sa fie prietenoase pentru ei si sa ii induca intr-o stare de bine. De exemplu, jucariile, markerele viu colorate si jocurile por fi folosite pentru a preda anumite concepte elementare.