Freelancer, alternativa eficienta la un job clasic

Te trezesti in fiecare dimineata cu ochii impaienjeniti de somn si faci mecanic fiecare miscare, de la spalatul pe dinti pana la imbracat, doar pentru a ajunge la timp la un loc de munca neplacut, care te face sa numeri fiecare minut, cu mare greutate. Ti se pare cunoscut? Cu siguranta da, in conditiile in care cel putin 90% din oameni au trecut prin asta. Daca te-ai saturat sa fii angajat, sa trebuiasca sa raspunzi in fata unor oameni care nu iti plac si sa castigi mult mai putini bani decat ai merita, poti opta pentru meseria de freelancer.

Ce este un freelancer?

Este o persoana care lucreaza pe cont propriu. Marile beneficii pe care ti le ofera acest job sunt faptul ca te poti trezi cand vrei tu, poti lucra din confortul propriei case si poti sa iti organizezi singur fiecare miscare si sa iti alegi unul sau mai multi parteneri cu care sa lucrezi. Daca in urma cu cativa ani, viata de freelancer parea doar un vis frumos, astazi, cu ajutorul deschiderii pe care o ofera internetul, din ce in ce mai multi romani pot lucra de acasa si se pot lauda cu castiguri financiare semnificative si mai ales cu libertate.

Un Freelancer ofera mult mai multe beneficii si angajatorilor.

alternativa freelancer

Daca un angajat trebuie sa fie platit in fiecare luna, indiferent ca are de lucru sau nu, iar aceasta plata implica si numeroase taxe catre stat, un freelancer este platit doar pentru proiectele la care lucreaza. Angajarea unui freelancer poate a fie extrem de benefica pentru majoritatea angajatorilor, atat din punct de vedere financiar, cat si din punct de vedere al rezultatelor, deoarece o persoana care lucreaza pe cont propriu este mult mai motivata decat una care stie ca trebuie sa ia salariul in fiecare luna.

Ce calitati trebuie sa aiba un Freelancer?

Din pacate, nu orice persoana este potrivita pentru un astfel de job. In primul rand, viata de freelancer trebuie sa fie una cat se poate de organizata. Daca nu este nimeni care sa traga de tine pentru a munci, sunt sanse mari sa lasi pe maine ceea ce trebuie sa faci astazi si sa te aglomerezi foarte tare. Intarzierile prea mari pot duce la pierderea unor proiecte, lucru deloc placut pentru cei care traiesc de asta.

De asemenea, un freelancer trebuie sa cunoasca foarte bine un anumit domeniu. In general, cei care apeleaza la serviciile unei astfel de persoane cauta profesionisti, care sa ofere servicii de calitate la preturi cat mai mici. Daca vrei sa incepi o astfel de cariera, este bine sa iti pregatesti foarte bine cunostintele si sa stii toate detaliile domeniului pe care te axezi.

Puterea de munca este si ea un avantaj. De foarte multe ori, cei ce lucreaza pe cont propriu tind sa munceasca mult mai mult decat cei care sunt angajati, fiind si unul dintre motivele pentru care partea financiara este mult mai generoasa cu ei. Daca vrei sa fii un freelancer de succes, este ideal sa poti munci chiar si peste 12 ore pe zi, atunci cand este nevoie.