Cum sa fii operator call center la domiciliu?

Daca aruncati o privire pe site-urile de recrutare, veti observa ca nu este zi in care companiile specializate in vanzari, asistenta sau sondaje prin telefon sa nu posteze un anunt spunand ca sunt in cautare de operatori call center. Daca va ganditi serios sa va angajati pe un asemenea post, trebuie sa fiti constienti in ce va bagati. De cele mai multe ori, un asemnea job presupune cateva inconveniente majore: program strict, rezistenta uluitoare la stres, dar mai ales lucrul intr-un birou open space ceea ce face ca atentia la detalii si concentrarea sa fie foarte scazute.

De aceea, ca sa te bucuri de linistea si de intimitatea unui spatiu numai al tau, opteaza sa devii operator call center la domiciliu. Este mult mai comod si mai eficient atat pentru tine cat si pentru angajator. Gandeste-te ca astfel vei scapa de grija trezitului de dimineata, de minutele in sir pierdute pe drum, de costul suplimentar al transportului, dar si de un posibil randament scazut al muncii pe care l-ai fi avut la birou.

Provocarea este imensa, dar daca incerci sa-ti depasesti limitele si sa fii dinamic, succesul si castigurile tale vor fi de invidiat. Cu alte cuvinte, inarmeaza-te cu nervi de otel, exerseaza-ti logoreea, abilitatile de comunicare si persuasiunea si poti pasi cu pasi timizi catre inceputul carierei tale de acasa. Dar, ca sa te bucuri de aprecieri si de oferte bune trebuie sa dispui de o cunoastere aprofundata a catorva programe informatice (MS Office, in genere), de o fluenta buna in limba romana si de cunoasterea unor limbi straine care au devenit astazi lucruri indispensabile pentru cei care vor un job bine platit.

Practic, pentru a fi beneficiarul unei oferte pe masura capacitatilor tale, intra pe site-urile romanesti cunoscute de toti (bestjobs.ro, myjob.ro sau ejobs.ro) si depune CV-ul la compania care ti se pare cea mai sigura si care iti ofera castiguri substantiale. In astfel de cazuri, sumele castigate pot ajunge intre 850-1200 de euro pe luna, mai ales pentru cei care cunosc limbi straine ‘’exotice’’ ca araba, chineza sau hindi. Trebuie specificat faptul ca majoritatea companiilor care recruteaza operatori call center sunt doar puncte de lucru ale unor firme mari din tari asiatice sau din vestul Europei. Si astfel, in topul celor mai cautati sunt cei care cunosc limbi mai putin accesibile, fiind si cei mai bine platiti.

Operator telefonic de acasa

Insa, trebuie sa stii, ca de obicei, majoritatea angajatorilor platesc in functie de targetul realizat sau la ora. De aceea, este esential ca atunci cand alegi sa lucrezi de acasa ca operator call center, sa stabilesti cu angajatorul un program care sa va avantaje pe amandoi si modalitatea de plata (aici intelegandu-se optiunea de a fi platit la ora-in acest caz poti fi platit cu o suma de 7/15 euro pe ora- sau la client contactat). Pe de alta parte, iti poti stabili suma salariului tau si in functie de domeniul de activitatea al firmei – poate fi specializata pe vanzari, sondaje, suport tehnic sau promovare de diverse produse. Poti cere bonusuri de performanta , deoarece ceea ce faci nu este usor, avand in vedere ca acest job implica o rabdare iesita din comun si o atitudina proactiva.

Dar, daca nu mai vrei sa ai de-a face cu angajatori directi, esti déjà satul de cerintele lor, si vrei sa fii pe fortele proprii, apeleaza la site-urile internationale hiper-cunoscute de freelancer : freelancer.com, odesk.com, elance.com, peoplehour.com ori guru.com. Dar, nu uita, aici cunoasterea limbilor straine este litera de lege.

Exista si alternativa romaneasca de astfel de site-uri: congrazie.ro, studioplaza.ro sau amnevoiede.ro (portal de liber profesionisti unde iti poti posta anuntul tau). Trebuie sa fii constient ca daca alegi sa mergi pe aceata varianta, sa lucrezi ca autonom, treburile pot fi temporare. Tine doar de perspicacitatea si vointa ta de a cauta zilnic proiecte si oferte, astfel incat castigurile sa nu fie doar sporadice.

In concluzie, pentru a fi operator call center de acasa nu iti trebuie decat cateve instrumente care se gasesc in casa oricui: calculator, acces la internet si mai ales telefon. Dar, pe langa acestea ai nevoie de seriozitate, sarguinta, bune maniere si o voce mladioasa care sa atraga clientii.