Meditatiile online, un job de viiitor

Oare ce cuvinte va vin in minte cand va ganditi la scoala ? Profesori, colegi, pauze, teme si…meditatii ?! Ei da, meditatii, despre asta e vorba. Un cuvant care in timp s-a transformat usor, usor intr-o activitate si care tinde mereu sa se revolutioneze si sa se adapteze timpurilor. Cu siguranta stiti ce inseamna meditatia, ce implica aceasta activitate care este aproape  nouazeci la suta realizata la domiciliu. Dar oare stiti ce este meditatia online ?!

Meditatia online este ultima tendinta in materie de educatie, de aprofundare a cunostintelor predate la scoala si nu numai, pentru care nu mai este nevoie sa beneficiati de o clasa de curs sau de o locatie exacta. Tot ce trebuie sa detineti ca profesor, ca meditator online dar si ca elev, este “echipamentul” atat de cunoscut in zilele noastre: calculatorul, o conectare la internet si cateva programe care sa va faciliteze comunicarea.

Poate ca sunteti sceptici auzind asta, dar ganditi-va ca treburile pot merge struna atata timp cat aveti o adresa de email si una de Skype sau Messenger. Facand o videoconferinta in locul intalnirilor fizice la domicliu, veti constata ca veti avea parte de o comunicare eficienta, iar randamentul muncii voastre va fi acelasi cu cel pe care il aveati in cazul meditatiilor oferite la domiciliu. Ba din contra, s-ar putea ca recomandarile sa vina una dupa alta, avand in vedere faptul  ca in cazul acestor sedinte virtuale va concentrati atentia  doar pe o singura persoana si nu pe mai multe, cum se face de obicei la sedintele fizice. Este adevarat ca in cazul meditatiilor care au loc la domiciliu, mai multi elevi va puteau calca pragul in acelasi timp, banii  venind toti odata. Insa, aceleasi beneficii materiale le puteti avea si in cazul celor virtuale. Puteti sa va faceti un program astfel incat acelasi numar de elevi sa “va calce” adresa de Skype zilnic.

Cursuri private pe calculator

De fapt, meditatiile online va pot aduce numai beneficii. Puteti prea bine sa calatoriti, sa mergeti intr-un alt oras, consacrand in acelasi timp si cateva ore elevilor vostri,  In acest mod, distanta nu mai reprezinta un impediment, iar dumneavoastra nu veti mai fi nevoiti sa fiti tintuiti in casa, asteptandu-va invataceii.

Cum gasiti clientii?

Metodele de a va face cunoscute serviciile sunt simple si diverse. In primul rand, postati-va anuntul pe site-uri specializate ca meditatii.net  sau anunturi-meditatii.ro. De asemnea, luati in calcul si site-urile cele mai cunoscute de joburi pentru ca acolo, adesea, companiile care au ca drept domeniu invatamantul, cauta periodic profesori sau oameni specilizati care pot da meditatii online strainilor, persoanelor care au diverse lacune intr-o limba straina, de exemplu, sau chiar copiilor.

Apelati si la o alta metoda, cea pe cale orala. Spuneti-le cunoscutilor, rudelor, vecinilor sa ii informeze pe cei care au copii, de serviciile pe care dumneavoastra le oferiti. In acelasi timp, inscrierea pe forumuri va poate aduce cativa doritori de meditatii virtuale.

Cat puteti castiga? Care sunt preturile practicate?

In general, preturile per sedinta difera foarte mult de la oras la oras. De obicei, ele variaza intre 30 si 100 lei. Se stie, insa, ca sumele cele mai mari se castiga in Bucuresti unde cerinta este mai mare si, probabil pentru ca exista si o mai mare deschidere a elevilor catre metode revolutionare in ceea ce priveste meditatiile.

Cateva sfaturi importante pentru a va pastra “clientii” si a castiga altii noi

Un prim sfat important este de a oferi noilor sositi la sedintele dumneavoastra virtuale, o lectie de acomodare gratis. In acest mod, persoana care este in cautare de un profesor de meditatii poate sa-si faca o parere si sa va recomande si altora. De altfel, incercati pe cat posibil sa va faceti un plan pentru fiecare sedinta online, gasind metode moderne si interactive care sa scoate din rutina si care sa nu aminteasca de sedintele clasice.  Folositi-va si de adresa de e-mail pentru a primi rezolvarea temelor, raspunzand destul de prompt si oferind solutia dumneavoastra pentru ca cel in cauza sa inteleaga si sa vada ca va dati interesul pentru el.

Daca nu sunteti profesor intr-o institutie de invatamant, ci doar o persoana care ati iesit de pe bancile facultatii, este musai sa va puneti la punct cu programa scolara, cu noutatile din invatamant pentru a nu preda lururi care nu mai sunt actuale sau folositoare. Trebuie sa posedati cunostinte si competente solide.

In concluzie, meditatiile online pot deveni o metoda de viitor din care puteti scoate venituri suplimentare. In acest sens, ca sa nu fiti certati cu statul, sa nu va considere evazionisti, nu ar strica sa va faceti un PFA si astfel veti avea si mica dumneavoastra firma. Fara doar si poate, va fi o activitate care nu isi va inchide “usile” niciodata.