Vreau sa lucrez de acasa ca operator date. Cum sa fac ?

Jobul operator date este una dintre cele mai simple activitati pe care le puteti face de acasa, online. Este, de fapt, visul oricarei persoane care vrea sa aiba un venit si sa stea in confortul casei sale, fara a fi nevoit sa respecte un program strict sau sa piarda timpul in trafic pentru a ajunge la birou. Este o activitate care poate fi facuta aproape de oricine, deoarece ea nu are un grad mare de dificultate, nu implica batai de cap sau stres si nu necesita cunoasterea de date tehnice. Este doar un job care cere doar cateva abilitati organizatorice si cunoasterea componentelor de baza ale calculatorului si programe ale MS Office-ului (Wordul si Excelul), precum si detinerea unui minim echipament tehnic (calculator si acces la internet).

Poate, citind aceste randuri, veti crede ca, totusi, dificultatea ar consta in gasirea unui astfel de job. Trebuie, doar, sa plecati de la premisa ca exista companii care sa aiba nevoie de un operator care sa valideze si sa gestioneze o baza de date. Asadar, inarmati-va cu rabdare si fiti sarguinciosi, cautand zilnic pe site-urile gigant de joburi astfel de anunturi. Este imposibil sa nu gasiti macar unul ale carui cerinte sa nu se plieze pe cunostintele dumneavoastra. Ceea ce s-ar putea sa va dezamageasca, este faptul ca unele cerinte specifice acestui job nu pot fi facute doar de acasa, iar prezenta dumneavoastra la sediul firmai este absolut necesara. Eu daca vreau sa lucrez de acasa ca operator de date mereu ma gandesc ce firma mi-ar putea solicita ajutorul meu.

Orientati-va si catre site-urile de freelancer internationale cu o reputatie buna ca elance.com, freelancer.com, odesk.com, guru.com sau pe cele romanesti ca congrazie.ro, open-project.ro. Fara indoiala, aici veti gasi numai proiecte pe care le puteti face stand acasa. De asemenea, postati-va anuntul si pe site-uri freelancer ca microjoburi.ro, zerodesk.ro sau suplo.ro si asteptati sa fiti contactat.

Un sfat important este ca nu trebuie sa luati drept sigure toate ofertele primite, mai ales pe cele care suna pompos si care promit sa va imbogateasca. Sunt destui cei care incearca sa insele, care vor sa gaseasca persoane care sa le rezolve un proiect si apoi sa nu ii mai plateasca. De exemplu, evitati sa raspundeti ofertelor care sunt anonime, care nu au nume de firma sau care nu au mentionat in anunt coordonatele exacte ale firmei. De altfel, atunci cand sunteti sigur ca oferta primita este una viabila si nu va ridica semne de intrebare in ceea ce priveste veridicitatea ei, incercati pe cat posibil sa-i rezolvati cerintele cat mai repede cu putinta, pentru ca pe piata muncii online exista o mare oferta pentru jobul de operator de introducere date.

Job data input de acasa

De aceea, fiind un domeniu atat de competitiv este foare important sa tineti cont de cativa factori valorosi care va vor ajuta sa fiti mereu la cautare. Un prim pas important este sa va asigurati ca aveti un CV bine pus la punct care sa sublinieze foarte bine cunostintele dumneavoastra pentru programele MS Office mai sus amintite, dar si experienta pe care probabil o posedati. Asadar, odata gasit un job de operator date de acasa, lucrurile ar trebui sa mearga ca pe roate si dumneavoatra sa va simtiti impliniti profesional. Este adevarat ca de cele mai multe ori, aceasta activitate devine o rutina, plictisitoare, deoarece impune acelasi task zilnic. Dar daca va inarmati cu putina rabdare, incercati sa fiti organizati si sa faceti cateva pauze pentru a va muta din cand in cand centrul de interes catre altceva, nimic nu va va sta in cale sa primiti mai multe oferte.

Avand toate aceste atuuri si un pic de ambitie, veniturile vor fi pe masura asteptarilor dumneavoastra. Puteti sa castigati lunar sume cuprinse intre 200 si 400 €. Insa, daca nu sunteti la nivel de amator in ceea ce priveste acest job, daca detineti o diploma si multiple cunostinte in acest domeniu (cunoasteti softuri, realizati calcule complexe, asigurati securitatea datelor, gestionati diverse suporturi), atunci satisfactiile financiare vor fi majore. Puteti ajunge sa castigati sume importante, intre 450-600 € pe luna. Faceti-va conturi pe PayPal sau conturi bancare, daca deja nu aveti, si asteptati sa va intre castigurile dupa finalizarea proectelor.

Deci, daca sunteti in cautarea unui astfel de job, ganditi-va ca trebuie sa stiti exact cum sa va planificati timpul si cum sa-l valorificati pentru ca, cel mai adesea, accentul cade nu numai pe calitate, ci si pe cantitate.